Mi a Jó?

A megítélése koronként, kultúránként és egyénenként is változó. De egy biztos: neked az a legjobb, ami a környezetednek és a körülötted élőknek is jó, hiszen így kívülről is t kapsz vissza.

Az I kampány arról szól, hogyan tudsz t venni, amikor élelmiszert, italt, kozmetikumot vagy tisztítószert vásárolsz. Jelszavunk: AZT VEDD, AMI JÓ NEKED!

A közhely itt is érvényes: minden mindennel összefügg. Ha a messziről jött banán helyett a közeledben termett gyümölcsöt veszed meg, az kevesebb szállítással, így kisebb környezetszennyezéssel jár – ez közvetlenül neked is , hiszen a tüdődbe is kevesebb egészségkárosító anyag jut. Ha természetes összetevőkből készült krémeket és tisztítószereket használsz, az nem csak a Földnek, de a te bőrödnek és az egész szervezetednek is . Ha csak azt veszed meg, amire tényleg szükséged van, az egyrészt a pénztárcádnak, másrészt kevésbé járulsz hozzá a gyártással járó energia- és nyersanyagpazarláshoz. Minél kevesebb csomagolóanyagot cipelsz haza és dobsz a szemétbe, annál kisebb helyet foglalnak el a szemétlerakók, annál tisztábbak maradnak az óceánok és a levegő – ugye nem nehéz látni, hogy ez is mind neked JÓ?

A tehát

  • természetes összetevőket tartalmaz

  • helyi termék

  • amire tényleg (de tényleg!) szükséged van

  • nincs feleslegesen csomagolva

Ezt a 4 egyszerű szempontot figyelembe véve a boltban már sokkal bölcsebb döntést tudsz hozni, mint ha pusztán a márkanév, a vonzó csomagolás vagy az ár alapján választanál. Így lesz belőled is tudatos vásárló!

De nem ám egyik napról a másikra, ezt ne is várd magadtól! Legyél türelmes és kitartó, mert tudatos vásárlóvá válni olyan folyamat, mely egész életeden végigkísér. Fejlődési út, állandó törekvés a jobbra. Sokszor nincs tökéletes megoldás, minden szempontból megfelelő termék, de mindig van választási lehetőséged. Ma már egyre többen vagyunk, akik egészséges és a környezetre sem ártalmas módon szeretnénk élni!

Mi, a Nap-Hold Egyesület tagjai – külsős civil szakértőkkel karöltve – azzal a céllal indítottuk útjára az I kampányt, hogy minél többeknek segítsünk tudatos vásárlóvá válni. A tematikus menüpontok alatt érdekes és elgondolkodtató információkat találsz, személyes sikersztorikat olvashatsz, emellett temérdek hasznos tanácsot és pénztárcakímélő tippet is adunk neked. A többi pedig már a te dolgod: te döntöd el, melyik tippeket próbálod ki, milyen szempontokat tartasz szem előtt vásárláskor. Kezdd a számodra legegyszerűbb változtatással és haladj fokozatosan, lépésről-lépésre! Ha tapasztalatokat szereztél, oszd meg őket másokkal is!

Posted in

Permalink