Kettlebell kezdőknek

A kettlebell kezdőknek is szóló edzései sokak figyelmét felkeltette az elmúlt években. Ez nem csoda, hiszen a kettlebell kezdőknek éppen annyira szimpatikussá vált a hatékonysága miatt, mint a haladóbb testépítők körében. A kettlebell kezdőknek kialakított és rendszeresített edzési metódusa szavatolja, hogy a témával ismerkedő újoncok is biztonságosan tudják elérni a testkultúra és az állóképesség területén kitűzött céljaikat, legyen az néhány kiló leadása, erősebb gerincmenti izmok, vagy általános fizikumuk fenntartása. De a kettlebell kezdőknek kialakított programjaival kezdték meg gyakorlásukat –és kezdik meg ma is!- a világ legtávolabbi pontjain működő rendőri különleges alakulatok és speciális katonai különítmények harcosai is. Csak ők egy picit más léptékkel haladnak és persze máshonnan indulnak. De a lényeg ugyanaz, a módszer és az eszközök is ugyanazok. Ami a különbség, az az, hogy máshol van az edzések súlypontja és fókusza egy már eleve harcedzett és mindennap tréningező zöldsapkás számára, és máshogy súlyozzák a gyakorlatokat a kettlebell kezdőknek meghirdetett edzésein

Kiket várnak a kettebell kezdőknek kiírt edzéseire?

Hogy kik is látogathatják az ilyen edzéseket? Létezik kettlebell oktatás kezdőknek, ahol természetesen mindenki számára nyitottak az edzések, akik szakszerű útmutatás és speciális tréningmódszer segítségével akarnak edzeni az egyik legnagyobb sikerű metódus égisze alatt. Az ilyen professzionális rendszerek rendkívül sok embert vonzanak az edzőtermekbe, ahol persze az első néhány edzés alkalmával ki is derül, hogy hányadán áll egymással a fejlődni kívánó tanuló, az instruktor és persze a girja, a kettlebell-re olyannyira jellemző híres vassúlyzó, melyet vasból öntöttek és füllel láttak egy a könnyebb megfoghatóság érdekében. De nem csak a teljesen kezdőket látják szívesen, hanem azokat is, akik bár próbálkoztak már a füles vasgolyók szakszerű lóbálásával, de nincs még benn akkora rutinjuk, hogy bevésődtek volna mozgáskultúrájukba az alapfogások, vagy éppen nem érzik, hogy egymaguk biztonsággal tudnák kivitelezni az előírt gyakorlatokat.

Betterbell: kettlebell kezdőknek

Mit tartogat a kettlebell kezdőknek?

A kettlebell kezdőknek szóló edzései így alapvetően a kettlebell egészére jellemző jövőképpel kecsegtetnek. De nem kell a kettbell kezdőknek tartott óráiról azt feltételezni, hogy ők nem fejlődhetnek gyorsan és hatékonyan. Természetes, hogy a kettlebell edzőknek előirányzott gyakorlatai először csak alapoznak, vagyis beindítják és előkészítik azoknak az izomcsoportoknak a működését, melyek a későbbi edzések során igen komolyan és teljesen igénybe lesznek majd véve. Persze teszik ezt mindig a fokozatosság elvét szem előtt tartva és a vonatkozó biztonsági előírások figyelembe vételével.

Így elmondható, hogy a Betterbell: kettlebell oktatás kezdőknek, éppoly’ nagy mértékben növeli az állóképességét, mint a már régebb óta edző gyakorlókét, vagy éppenséggel senior-okét. Az állóképesség drasztikus növekedése mellett a megdolgoztatott és igénybe vett izmok-izomcsoportok aktivitása ugrásszerűen megnőhet, ami bizonyos esetekben sokkolhat egyeseket. Ezt az egész testrészeken, vagy akár a teljes testen áthúzódó izomlázak esetén érzékelhetik néhányan. Persze mindig vannak kivételek 😉

A kettlebell kezdőknek tartott edzései

A kettlebell kezdőknek is nyújt különleges élményeket, hogy csak a rendkívül látványos testtömegváltozásokat (súlyfelesleg leadása) és az igen szembetűnő testtájékokra jellemző esztétikai jellemzőket említsük.

Tetszett? Oszd megShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Posted in Blogging

Permalink