Kata adózás és a pingpong???

Kata vállalkozás

Az egyetemen azt tanították nekünk, hogy minden egyes új cégalapításnál a legfontosabb a tökéletesen rendezett pénzügyek megalapozása és akkor a kata vállalkozás teljesen egyértelműen sikerre van ítélve. Ez a gyakorlatban azonban nem ám ilyen egyszerű. A legjobb barátommal kitaláltunk egy újfajta pingpong ütő bevonatot, amellyel a labda sokkal gyorsabban és pontosabban üthető vissza ezáltal a sebessége is elképesztően gyors lesz a játéknak. Fél év tesztelés után az ötletünket levédettük, szabadalmaztattuk, így már nyugodtan álltunk ki a világ elé.

Kata vállalkozás a sport világában

Miért volt ez ennyire fontos nekünk? Mert mind a ketten sportoló családból származunk és számunkra a sport szeretete már szinte fanatizmussá alakult át, ezért is lett a kata vállalkozás neve, FanatixPong. Imádtam a nevet, szerintem ennél jobbat Geszti Péter, mint kreatív sem tudott volna kitalálni! A legfontosabb az volt, hogy az adózásunk rendben legyen, és ezért is választottuk a kata vállalkozás formáját, mert gyakorlatilag nem lehet egy kezdő vállalkozás számára jobb választás, mint az egyszerűsített kisvállalkozói adózás. Majd ha hatalmasra híztunk, biztos módosítunk, de most ezt diktálta a racionalitás.

Kata vállalkozás fiatalosan

Nem hittem el azokat a pletykákat és felesleges riasztgatásokat, hogy tapasztalat nélkül be fogunk csődölni, hogy semmi értelme erre egy kata vállalkozás létrehozása, hiszen tesztelni kellene előbb a piacot. Mondta ezt természetesen egy konzervatív korábbi egyetemi tanárunk, de nem akarjuk bántani, de ő pont annak a letűnőben lévő, régimódi kata vállalkozás ellenes, robotoljon mindenki egy gyárban típusú csoportnak az utolsó mohikánja.

És mi meg egyszerűen amúgy is mindig is racionálisan lázadók voltunk, akiknek nagyon nehéz volt bármit is eladni úgy, hogy mi saját magunk ki ne próbáltuk volna a saját bőrünkön. És ebben a kata vállalkozás megalapításával tökéletesen biztosak voltunk, hittünk, sőt inkább egyenesen tudtuk, hogy sikerre lesz ítélve. És ebben nem is csalatkoztunk. Annak érdekében, hogy mindent értsünk az adózás rendjéről megtaláltunk egy olyan oldalt a neten, ahol a kata vállalkozás számára tökéletesen elmagyarázzák 8 modulos videókon keresztül, hogy hogyan is kell ezt a fajta adóbevallást csinálni, anélkül, hogy akár csak egyetlen egyszer is könyvelőt kellene igénybe vennie egy vállalkozásnak.

Szerettük a cégünket, és nem mintha kétségeink lettek volna, de három hónapon belül a egyenesen a Forbes magazin kért tőlünk lehetőséget, hogy megismerhessen bennünket, akikről ilyen hihetetlenül rövid idő alatt a létező legtöbb gazdasági, sport és pénzügyi internetes portál szuperlatívuszokban beszél. Szívesen meséltünk nekik, hogyan alakult az életünk, hogyan pattant ki a fejünkből ez az ötlet, és hogy még legalább két ehhez fogható, és természetesen sporttal kapcsolatos ötletünk is lapul a fiókban. Na jó, a fejünkben! Amit nem lehet ellopni szerencsére.

Tetszett? Oszd megShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Posted in Main

Permalink